09:40 28.01.2020

До 106 осіб зросла кількість смертей від нового типу пневмонії в Китаї за добу – Держкомітет КНР з питань охорони здоров'я

2 хв читати

У Китаї за минулу добу кількість смертельних випадків від пневмонії, викликаної новим типом коронавірусу, збільшилася до 106 осіб, кількість хворих досягла 4 тис. 515, повідомила влада країни.

На 24 людини зросла кількість смертельних випадків у китайській провінції Хубей, зареєстровано 1 тис. 291 новий випадок захворювання.

В адміністративному центрі провінції місті Ухані, що є епіцентром спалаху захворювання, померли 22 людини, ще двоє - в місті Тяньмень. Загалом у провінції з початку спалаху захворювання смертність досягла 100 осіб.

Всього у країні за минулу добу кількість смертельних випадків унаслідок нового типу пневмонії зросла на 26 осіб, кількість виявлених хворих становила 1 тис. 771 осіб.

Випадки захворювання виявлено також в Гонконзі, Макао, Тайвані, Таїланді, Японії, Південній Кореї, США, В'єтнамі, Сінгапурі, Непалі, Франції, Австралії, Малайзії та Німеччині.

Держкомітет КНР з питань охорони здоров'я поширив довідкову інформацію про пневмонію, викликану новим типом коронавірусу.

У повідомленні відомства зазначено, що інкубаційний період захворювання становить, як правило, 3-7 днів, максимально - 14 днів.

У переважній більшості випадків прогнози протікання захворювання мають сприятливий характер, молоді люди й діти переносять хворобу легко, проте захворіти можуть навіть немовлята.

За оцінками держкомітету, схожість нинішнього типу пневмонії з атиповою пневмонією (SARS), від якої Китай страждав у 2003 році, становить 85%.

Водночас Управління валютного регулювання Держради КНР повідомило про спрощення процедури отримання місцевими органами влади іноземної валюти для придбання за кордоном товарів, необхідних для запобігання епідемії пневмонії нового типу.

У поширеному відомством повідомленні наголошується, що в цих цілях необхідно "створити зелений коридор у галузі валютної політики", щоб підвищити ефективність використання валютних коштів. Філії управління мають спільно з банками-резидентами на місцях забезпечити "полегшення процедури" отримання валюти на придбання товарів і матеріалів, потрібних для боротьби із захворюванням і недопущення його подальшого розповсюдження.

Зокрема, передбачається, що підприємства і компанії, що мають право валютних операцій, не зобов'язані заздалегідь і поетапно представляти до контрольних органів документи на проведення операцій, пов'язаних із профілактикою та контролем над розповсюдженням пневмонії нового типу. Такі операції можуть здійснювати банки, і лише потім підприємства і компанії можуть подавати необхідні документи до підрозділів валютного регулювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА