14:04 28.01.2020

У 2019 році цивільних жертв на Донбасі було найменше від початку конфлікту - Зайдік

2 хв читати
У 2019 році цивільних жертв на Донбасі було найменше від початку конфлікту - Зайдік

Колишній спеціальний представник глави ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Зайдік повідомив, що у 2019 році було зафіксовано найменшу кількість жертв серед цивільного населення внаслідок конфлікту на Донбасі.

"Минулий рік був найкращим, якщо говорити про статистику жертв серед цивільного населення. Набагато менше було зафіксовано загиблих і поранених мирних жителів. З 2016 року в нас було 88 загиблих і 354 поранених у рамках конфлікту. В 2019-му - 19 загиблих і 128 поранених. У 2016 році серед загиблих було шестеро дітей, а минулого року взагалі жодна дитина не загинула", - сказав Зайдік на конференції "ОБСЄ в Україні в 2019 році" в Києві у вівторок.

"Тому ви бачите позитивні зрушення в цій ситуації. І це все завдяки нашій роботі, спрямованій на припинення вогню, зменшення випадків стрільби", - додав він.

Екс-спецпредставник глави ОБСЄ в Україні наголосив, що під час його роботи в Мінську у фокусі була відповідальність за безпеку, захист цивільного населення. Крім того, сказав він, особлива увага приділялася "протимінній діяльності". "Міни - причина номер один, напевно, через яку гинуть діти в цьому конфлікті. Тому розмінування і протимінна діяльність, підвищення рівня обізнаності про небезпеку мін - це дуже важлива робота", - пояснив він.

Крім того, Зайдік висловив сподівання на те, що в лютому 2020 року буде досягнуто домовленості в рамках ТКГ у Мінську про три додаткові ділянки розведення сил і засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА