14:11 28.01.2020

У Києві не виявлено жодного випадку китайського коронавірусу - КМДА

2 хв читати
У Києві не виявлено жодного випадку китайського коронавірусу - КМДА

У Києві не було виявлено жодного випадку захворювання китайським коронавірусом, повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Микола Поворозник.

"Щодо китайського коронавірусу - в Києві не зафіксовано жодного випадку зараження", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Поворозник додав, що наразі система охорони здоров'я Києва цілком готова до надання медичної допомоги в разі виявлення цього типу вірусу.

"Місто повністю готове і технічно, і технологічно надавати меддопомогу. Хотів би звернутися до киян із проханням не вдаватися до самолікування і за найменших симптомів захворювання звертатися до сімейного лікаря", - сказав він.

Поворозник наголосив, що наразі Київ повністю забезпечене тестами для виявлення різних типів штамів вірусу грипу, при цьому місто забезпечить свої медзаклади тестами для виявлення китайського коронавірусу, "тільки-но вони з'являться в Україні".

У свою чергу директор департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург зазначила, що, згідно з рекомендаціями ВООЗ, ведення пацієнтів із китайським коронавірусом "нагадує ведення пацієнтів зі свинячим грипом". Вона також наголосила, що за найменших симптомів захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря по телефону, а не йти до медзакладу.

При цьому Гінзбург звернула увагу, що в разі відвідування медзакладу пацієнтом, який має симптоми захворювання, ймовірність його поширення збільшується.

Вона нагадала, що наразі відзначається друга хвиля захворюваності на грип і ГРВІ, при цьому про епідемію грипу "немає і мови", оскільки показники захворюваності на 50% нижчі за епідпоріг.

Водночас, за словами Гінзбург, наразі відзначається зростання захворюваності на грип і ГРВІ серед дітей шкільного віку.

Зі свого боку лікар-інфекціоніст Олександрівської клінічної лікарні Києва Людмила Мінова зазначила, що для виявлення китайського коронавірусу враховуватиметься також епідеміологічний зв'язок пацієнта, зокрема, лікар має уточнити, чи виїжджав пацієнт нещодавно до Китаю або чи спілкувався тісно з хворими цим вірусом.

Вона також нагадала, що китайський коронавірус має загальні ознаки ГРВІ, як ускладнення захворювання може настати пневмонія. При цьому, за її словами, противірусний препарат озельтамівір призначає лікар у разі виявлення вірусу грипу А чи В.

"Китайський коронавірус поки що не має специфічного лікування і вакцини", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА