20:04 28.01.2020

Суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості часів Януковича, якого екстрадували з Грузії

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості часів Януковича, якого екстрадували з Грузії

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 45 днів із правом внесення застави розміром 5,99 млн грн колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості України, якого 27 січня екстрадували з Грузії.

"28 січня 2020 року за результатами розгляду слідчим суддею Вищого антикорупційного суду клопотання детектива НАБУ, яке погодив прокурор САП, до колишнього заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України часів президента Януковича, якого 27 січня поточного року екстрадовано з Грузії, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 45 днів із правом внесення застави у розмірі майже 6 млн грн", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на сторінці у Facebook у вівторок.

Так, учасники злочинного угруповання, до складу якого входив зазначений чиновник, у 2010-2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий ВАТ "Укрнафта" (50% + 1 акція належать державній НАК "Нафтогаз України") і ВАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать НАК "Нафтогаз України"), за пільговими цінами, встановленими для реалізації газу населенню, проте насправді перепродавали його іншим суб'єктам господарювання, а ті вже випускали у вільний обіг.

"Внаслідок таких дій державним підприємствам завдано збитків у розмірі понад 2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу прес-служба Національного антикорупційного бюро зазначає, що попередньо слідство встановило, що головою корупційної схеми є відомий бізнесмен, який залучив до реалізації посадових осіб Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (Міністерства палива та енергетики), Міністерства економіки України (Міністерства економічного розвитку і торгівлі), Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України", посадових осіб обласних державних адміністрацій.

Дії чиновника кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Ігоря Кирюшина.

Як повідомлялося, 25 березня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook написав, що в Грузії затримано колишнього заступника міністра палива та енергетики Ігоря Кирюшина.

"ГСУ ГПУ (Головне слідче управління Генпрокуратури - ІФ) здійснює досудове розслідування кримінального провадження стосовно заступника міністра ПЕК часів Януковича - пана Кирюшина за підозрою в співучасті в заволодінні злочинною організацією під керівництвом Януковича В.Ф. майном, що належить ВАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укргазвидобування", на загальну суму понад 2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Органи правосуддя Грузії ухвалили рішення про тимчасовий арешт Кирюшина на 90 діб для ухвалення рішення про екстрадицію в Україну.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА