21:14 28.01.2020

Рекомендацій ВООЗ відмовитися від бананів та отримання посилок з AliExpress немає

2 хв читати
Рекомендацій ВООЗ відмовитися від бананів та отримання посилок з AliExpress немає

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Міністерство охорони здоров'я України не давали рекомендацій відмовитися від вживання бананів та отримання посилок з китайських торговельних майданчиків, таких як AliExpress, для запобігання поширенню та зараженню китайським коронавірусом, повідомив генеральний директор Директорату громадського здоров'я Мінохорони здоров'я Андрій Скіпальський.

"Головна рекомендація - гігієна рук, уникати контактів із людьми з симптомами ГРВІ та дотримуватися правила "захворів - сиди вдома". Немає рекомендацій не вживати бананів, відмовитися від отримання посилок з AliExpress", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок, коментуючи відповідну інформацію, поширювану в соцмережах.

Скіпальський також наголосив, що ВООЗ не давала рекомендацій відмовитися від подорожей.

Зі свого боку в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) України Ігор Кузін зазначив, що китайський коронавірус нестійкий і не зберігається в зовнішньому середовищі більше ніж два-три дні, тому він не передається під час пересилання товарів із Китаю.

Він наголосив, що, згідно з рекомендаціями ВООЗ, товарообіг із Китаєм не припинено. Водночас представник ЦГЗ зазначив, що в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.) було посилено заходи санітарно-епідеміологічного контролю.

Кузін повідомив, що станом на 28 січня в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" під час контролю було виявлено один випадок підозри на захворювання. Пасажир був додатково обстежили в медичному пункті аеропорту, у нього взяли додаткові аналізи.

Як повідомлялося у вівторок, усі чотири випадки підозри на китайський коронавірус в Україні не підтвердилися, у хворих було виявлено віруси грипу А або В.

В. о. гендиректора відомства зазначив також, що заходи додаткового епідеміологічного контролю і температурного скринігу застосовують лише до прямих рейсів із Китаю.

Із 26 січня в аеропорту "Бориспіль" здійснюється температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю, підготовлено фахівців та обладнання. Мандрівників із симптомами ГРВІ скеровуватимуть на подальше медичне обстеження з тестуванням на коронавірус. Крім того, усім подорожуючим надають актуальну інформацію щодо запобігання захворюванню.

Раніше в понеділок "Укрпошта" повідомила, що наразі не запроваджувала обмеження щодо прийому відправлень із Китаю.

"Наразі жодні обмеження не плануються. Ми як члени Всесвітнього поштового союзу, безумовно, перебуваємо в контакті з колегами з інших країн, проте за статусом на сьогодні, з урахуванням того, як поширюється захворювання (повітряно-крапельним шляхом - ІФ), пересилання відправлення за 7-10 днів не дає навіть у теорії вірусу передаватися. Тож підстав для обмежень немає", - зазначив агентству "Інтерфакс-Україна" гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА