13:16 29.01.2020

Через поширення "уханьського" коронавірусу у світі МЗС рекомендує українцям відстежувати офіційну інформацію з країн, куди вони мають намір їхати

2 хв читати
Через поширення "уханьського" коронавірусу у світі МЗС рекомендує українцям відстежувати офіційну інформацію з країн, куди вони мають намір їхати

Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров'я України рекомендують українцям, які мають намір здійснити подорож за кордон, відстежувати ситуацію в країнах, куди плануються поїздки, у зв'язку з поширенням нового типу коронавірусу (т. зв. уханьського коронавірусу).

"Оскільки поширення вірусу спостерігається і в інших країнах світу (окрім КНР - ІФ), МЗС рекомендує громадянам України, які планують подорожі за кордон, відслідковувати повідомлення та дотримуватися рекомендацій офіційних органів країн, до яких плануються поїздки", - йдеться в оновлених у середу рекомендаціях українського зовнішньополітичного відомства.

У повідомленні МЗС також додано оновлену інформацію стосовно поширення вірусу в Китаї: "Крім того, підтверджено випадки інфікування цим небезпечним вірусом на території практично всіх китайських провінцій, міст центрального підпорядкування, автономних районів та спеціальних автономних районів Гонконг і Макао".

Як повідомлялося, 28 січня МЗС і МОЗ України рекомендували українцям утриматися від поїздок до китайської провінції Хубей та її адміністративного центру міста Уханя, яке стало епіцентром поширення нового типу коронавірусу.

"У зв'язку із загостренням епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням у Китаї захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров'я рекомендують громадянам України тимчасово утриматися від поїздок без нагальної потреби до провінції Хубей та м. Уханя, де є найбільший ризик зараження", - йдеться в повідомленні МЗС України.

Громадянам України, які планують подорож до Китаю або нині перебувають у країні, рекомендують враховувати ризики, пов'язані з поширенням вірусу, виявляти підвищену пильність та уточнювати актуальну епідемічну ситуацію в регіоні відвідування. Крім того, радять вживати лише належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження та рибу, уникати контакту з тваринами (живими або мертвими), відвідування ринків з продажу м'яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо, не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань, ретельно мити руки із застосуванням засобів гігієни, особливо після відвідування місць масового скупчення людей та перед їдою, користуватися антисептичними засобами на спиртовій основі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА