15:29 29.01.2020

Представництво ООН в Україні презентувало план гуманітарної допомоги Україні на $158 млн

2 хв читати

Представництво ООН в Україні презентувало план гуманітарного реагування для України, в якому йдеться про потребу $158 млн для фінансування гуманітарної роботи в 2020 році.

"Я щойно представила План гуманітарного реагування для України, в якому відзначено потребу в $158 млн для підтримки гуманітарних операцій в 2020 році", - сказала координатор системи ООН, координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані на прес-брифінгу в Києві в середу.

Лубрані наголосила, що конфлікт на сході України продовжує бути дуже активним, тривають обстріли, і, незважаючи на те, що в 2019 році було зафіксовано найменшу кількість жертв серед цивільного населення, 167 мирних громадян загинули або фізично постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі.

"План, який ми запустили сьогодні, має на меті допомогти людям, які найбільш постраждали, вижити з гідністю, відповісти на їхні базові потреби, звернутися до найбільш термінових областей. Це дуже пріоритетний план. Ми розуміємо, що у нас не вистачить ресурсів, щоб допомогти кожному. Тому план високо пріоритетний на найбільш вразливих у найбільш постраждалих районах", - наголосила Лубрані.

Вона пояснила, що робота зі збору коштів відбувається під егідою ООН, організацій, пов'язаних з ООН, міжнародних організацій гуманітарного спрямування та низки національних організацій. Крім того, за словами Лубрані, фінансову підтримку спрямовуватимуть на різні сфери - від допомоги в ремонті шкіл, інфраструктури і до надання соціальної та психологічної допомоги постраждалим.

"План розрахований на 2 млн осіб, які живуть з обох боків лінії розмежування. Переважна більшість цих двох млн людей перебуває в найбільш постраждалих областях - Донецькій та Луганській областях", - повідомила голова офісу з координації гуманітарних питань Аліче Секу.

Вона зазначила, що план передбачає чотири цілі. Зокрема, на надання оперативної гуманітарної допомоги для порятунку життів заплановано витратити 84% запитуваної суми. Серед інших пріоритетів - допомога у захисті прав людей, підтримка уряду України в його зусиллях щодо посилення гуманітарної допомоги на підконтрольних йому територіях Донбасу і розширення доступу до нужденних людей.

Секу додала, що план передбачає роботу 56 партнерів, а більша половина сум, запитуваних у донорів, будуть спрямовані на роботу недержавних організацій, зокрема 24 українські неурядові організації беруть участь у реалізації заходів за планом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА