19:07 29.01.2020

Нова глава Держкіно закликає судити про неї за результатами її роботи

3 хв читати
Нова глава Держкіно закликає судити про неї за результатами її роботи

Призначена урядом України главою Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук закликає судити про неї за результатами її роботи та зазначає, що ті, хто говорить про відсутність у неї досвіду, не володіють інформацією.

"Мій професійний і життєвий досвід навчив мене, що про людей треба судити за їхніми діями, конкретними намірами і, головне, реалізованими справами. Я вдячна всім колегам, хто разом зі мною і в рівних умовах проходив усі етапи конкурсу на позицію глави Держкіно України. І я впевнена, що з багатьма ми в майбутньому співпрацюватимемо, тому що тільки консолідувавши зусилля, можна домогтися якісних результатів", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Кудерчук заявила, що рівновіддалена від усіх політичних сил, і в неї немає ніяких кураторів у "високих кабінетах".

За її словами, ті, хто говорить про відсутність у неї будь-якого досвіду в сфері кіно, не володіють інформацією.

"За часів мого перебування на посаді керівника запорізького кінотеатру ім. О.Довженка я і моя команда проводили досить багато прем'єр українських фільмів і запрошували кінематографістів. До речі, нашій команді вдалося за короткий період часу вивести цей кінотеатр із розрухи та зробити одним з найуспішніших у Запоріжжі. В кінотеатрі ми проводили кілька фестивалів українського кіно, в залах були аншлаги, було організовано кіношколу, проводилися кіноконкурси для молоді", - зазначила Кудерчук.

"Тож дуже прошу скептиків судити про мене і мою роботу за результатами, які, сподіваюся, всі побачать найближчим часом", - наголосила нова глава Держкіно.

Вона зазначила, що вірить у величезний потенціал українського кіно, подальший активний розвиток українського кіновиробництва, тому що для цього є всі передумови - багато талановитих кінематографістів, низка успішних продакшн-компаній, вражаюча історія українського кіно.

"Дуже потрібні яскраві ідеї, якісні сценарії, сучасна та сильна кіношкола, розвиток дистрибуції та кінотеатральних мереж, просування українського кіно на внутрішньому ринку й на міжнародному рівні. Але головне - чесні та прозорі правила для всіх", - вважає вона.

Кудерчук зазначила, що за останні роки в цій сфері зроблено було дуже багато: в Україні функціонує кілька потужних фестивальних майданчиків, істотно зросли обсяги виробництва, дедалі більше успішних проектів, які зібрали хороші бокс-офіси, нагороди на найпрестижніших міжнародних форумах, досвід міжнародного спільного виробництва.

"Підтримка кіно на державному рівні дуже важлива на етапі, коли індустрія тільки проходить етап становлення. Цього року Україна стане членом Eurimages (Європейський фонд підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт при Раді Європи - ІФ), ухвалено закон про рибейти - цього українські кінематографісти чекали багато років. Це все свідчить про політику протекціонізму на державному рівні, яка, безумовно, триватиме", - запевнила вона.

Як стало відомо 29 січня, Кабінет Міністрів України призначив Марину Кудерчук главою Державного агентства з питань кіно.

Кудерчук у 2019 році стала заступником голови Запорізької ОДА. З 2017 року працювала в адміністрації кіноконцертного залу ім. Довженка в Запоріжжі.

4 жовтня Кабмін оголосив конкурс на посаду глави Держкіно. За результатами конкурсу фінальний етап пройшла лише Юлія Сінькевич. 21 листопада стало відомо, що Синькевич не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди в четвертому турі конкурсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА