08:50 30.01.2020

Помилувана ізраїльтянка Іссахар звільнена

2 хв читати

Громадянка Ізраїлю Наама Іссахар, засуджена в РФ за контрабанду наркотиків і напередодні помилувана президентом РФ Володимиром Путіним, вийшла на свободу, повідомили в четвер "Інтерфаксу" в прес-службі ФСВП Росії.

"У зв'язку з Указом президента Російської Федерації від 29 січня N67 про помилування Наама Іссахар звільнена з виправного закладу кримінально-виконавчої системи", - сказали в прес-службі.

25-річну громадянку Ізраїлю і США Іссахар затримали в квітні 2019 року в аеропорту Шереметьєво. Вона летіла з Делі в Тель-Авів з пересадкою в Москві. В її рюкзаку виявили близько 10 грамів гашишу. Хімкинський міський суд Московської області 11 жовтня визнав Іссахар винною за п. "В", ч. 2 ст. 229.1 КК РФ (контрабанда наркотичних засобів у значному розмірі), а також за ч.1 ст. 228 КК РФ (незаконне зберігання наркотичних речовин). Іноземці призначено покарання у вигляді 7,5 років колонії загального режиму. 19 грудня минулого року Мособлсуд визнав вирок законним і обґрунтованим.

Ізраїльтянка заперечувала причетність до контрабанди наркотиків і їх зберігання. У Мособлсуді дівчина заявила, що не купувала гашиш і взагалі не знала, що він є в її сумці. Вона також зазначила, що раніше визнала зберігання через поганий переклад, а насправді погодилася тільки з фактом виявлення наркотику в її рюкзаку.

Президент і прем'єр-міністр Ізраїлю, мати Іссахар звернулися до президента Росії з проханням про помилування дівчини.

Президент РФ Володимир Путін 23 січня після зустрічі з матір'ю Іссахар в Єрусалимі запевнив, що "все буде добре". "Я зустрівся з мамою Наами. Для мене зрозуміло, що Наама з дуже хорошої, порядної сім'ї. Мені відома позиція прем'єр-міністра (Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу), який просить прийняти відповідне рішення. Все це, безумовно, буде враховано при прийнятті цього остаточного рішення", - сказав Путін.

24 січня в Кремлі заявили, що процес помилування Іссахар загальмувався через її небажання написати відповідне прохання. Після цього Наама Іссахар подала приватне прохання про помилування.

29 січня Путін підписав указ про помилування ізраїльтянки. "Керуючись принципами гуманності, постановляю: помилувати Нааму Іссахар, 1993 року народження, засуджену 11 жовтня 2019 року Хімкинським міським судом Московської області, звільнивши її від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - йдеться в тексті указу президента РФ, поширеному в середу прес-службою Кремля.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА