10:43 30.01.2020

Період з 2020-го по 2024 рік може стати найспекотнішим п'ятиріччям за всю історію спостережень - Британська метеорологічна служба

2 хв читати
Період з 2020-го по 2024 рік може стати найспекотнішим п'ятиріччям за всю історію спостережень - Британська метеорологічна служба

Період з 2020-го по 2024 рік загрожує стати найспекотнішим п'ятиріччям у світових масштабах за весь час спостережень, повідомляє в четвер телеканал Sky News із посиланням на дані Британської метеорологічної служби.

Так, експерти вважають, що середні температури за ці п'ять років будуть на 1,15-1,46 градуса за Цельсієм вищими, ніж температури в доіндустріальний період людства.

Водночас, нагадує Sky News, попередні п'ять років також вважаються найспекотнішими з моменту початку спостережень - у середньому на 1,09 градуса за Цельсієм вище за колишні показники.

При цьому, зазначає телеканал, учені попереджають, що зростання світових температур необхідно стримати в межах 1,5 градуса за Цельсієм - норми, запропонованої Паризькою угодою щодо клімату від 2015 року.

"Якщо виключити ймовірність масштабної вулканічної активності, ці передбачення свідчать, що ми стрімко наближаємося до точки, коли ми побачимо тимчасові переходи глобальних температур за позначку в 1,5 градуса за Цельсієм", - цитує телеканал слова відповідального за довгострокові прогнози в Британській метеорологічній службі Адама Шейфа.

Також у службі зазначили, що через потепління на Землі "вікно можливостей звужується" для реагування на цю ситуацію. Повідомляється, що потепління насамперед позначиться на північних районах Європи, Азії та Північної Америки, а також на Північній Атлантиці.

Паризька хартія щодо клімату набула чинності 4 листопада 2016 року після виконання умови про її ратифікацію 55 сторонами Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, на частку яких припадає понад 55% обсягу глобальної емісії парникових газів.

Однак президент США Дональд Трамп у 2017 році оголосив про вихід США з цієї угоди, що викликало критику міжнародної спільноти. Паризька хартія зобов'язувала США до 2025 року скоротити викиди парникових газів на 26-28% порівняно з рівнем 2005 року.

У грудні минулого року в Мадриді відбулася конференція ООН з питань зміни клімату. Учасники конференції після суперечок і кількох безуспішних спроб зрештою узгодили фінальний документ. У підсумковій заяві вони закликали держави вживати заходів для виконання умов Паризької угоди щодо клімату від 2015 року, однак конкретних заходів і кроків у цьому документі не прописано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА