10:56 30.01.2020

СКУ висловив занепокоєння "переслідуванням" Порошенка, призначенням Бабікова та законопроектом про дезінформацію

2 хв читати
СКУ висловив занепокоєння "переслідуванням" Порошенка, призначенням Бабікова та законопроектом про дезінформацію

Світовий конгрес українців (СКУ) висловив занепокоєння у зв'язку з подіями в Україні - політичними переслідуваннями, призначенням Олександра Бабікова заступником директора Державного бюро розслідувань (ДБР) і низкою законодавчих ініціатив.

"Світовий конгрес українців стурбований останніми новинами у розслідуванні справи резонансного вбивства Павла Шеремета, а також ознаками політичного переслідування лідерів окремих політичних сил в Україні, зокрема екс-президента України Петра Порошенка. Хотіли б іще раз наголосити на важливості дотримання принципів верховенства права та неможливості здійснення політичного правосуддя й тиску на судову гілку влади. Будь-які розслідування мають відбуватися у повній відповідності до норм чинного законодавства, а не скеровуватися політичними рішеннями. Це є першочергові завдання для утвердження міжнародного іміджу України як правової держави, адже кожен громадянин України має право на законний захист і справедливий суд", - зазначається в заяві, оприлюдненій на сайті СКУ.

СКУ також вважає неприпустимим призначення на посаду заступника директора ДБР Бабікова, наголошуючи, що є очевидний конфлікт інтересів.

"СКУ сподівається на перегляд рішення щодо цього призначення, закликає провести повторний прозорий конкурс на посаду та оприлюднити повну інформацію про перебіг такого конкурсу, не допускаючи дій і рішень, які нищать репутацію ДБР та викликають стурбованість щодо можливості реваншу антидемократичних сил в Україні", - наголошується в заяві.

Також конгрес заявив про занепокоєння у зв'язку з законопроектом про боротьбу з дезінформацією, який запропонувало Міністерство культури, молоді та спорту. В СКУ вважають, що законопроект передбачає надмірне державне регулювання, контроль і потенційну цензуру в ЗМІ, а також може створити підстави для політично мотивованих маніпуляцій.

Крім того, СКУ наголошує на необхідності проведення консультацій і повного виконання необхідних процедур перед ухваленням пакета законів про земельну реформу.

"СКУ продовжує моніторинг ситуації та процесів в Україні, активно співпрацюючи з українським урядом, міжнародними організаціями, дипломатичними місіями та всіма представниками громадянського суспільства. У рамках такої співпраці з 28 по 31 січня відбудеться робочий візит до України першого віце-президента СКУ Стефана Романіва, під час якого буде проведено консультації з ключовими партнерами з усіх вищенаведених питань. Світове українство й надалі активно долучається до розбудови програми реформ в Україні та готове надавати подальшу підтримку на цьому шляху", - зазначив президент СКУ Павло Грод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА