14:52 30.01.2020

Гримчака відпустили під домашній арешт

2 хв читати
Гримчака відпустили під домашній арешт

Екс-заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака звільнено з-під варти і поміщено під цілодобовий домашній арешт.

"Справа Гримчака. Нарешті Юрій Миколайович на свободі!" - написав його адвокат Дмитро Мельник на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Дружина екс-заступник міністра Юлія Гримчак також підтвердила цю інформацію. "Юра вільний!" - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), захист Гримчака подав клопотання до суду про зміну запобіжного заходу.

"Суд розглянув це клопотання і змінив запобіжний захід із тримання під вартою з альтернативою застави (яку Гримчак не вніс - ІФ) на цілодобовий домашній арешт. Термін дії запобіжного заходу - до 14 лютого, на час досудового розслідування", - повідомили в САП.

Як повідомлялося, 14 серпня 2019 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури затримали Гримчака і його пособника за вимагання хабара в розмірі $1,1 млн. Їх було затримано "на гарячому" під час отримання частини коштів у розмірі $480 тис.

За інформацією НАБУ і СБУ, Гримчака підозрюють у скоєнні злочину за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). На той час генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що Гримчак "і його помічники вимагали гроші за вплив на рішення суддів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень".

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова обрав Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 6 млн грн; на свободу він не вийшов. 6 вересня Чернігівський апеляційний суд залишив у силі це рішення. Згодом запобіжний захід Гримчаку неодноразово продовжували; востаннє - до 14 лютого 2020 року.

22 жовтня Генеральна прокуратура змінила підозру Гримчаку на зловживання впливом (ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-КК) і заявила про наміри передати справу до Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

20 грудня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) втричі зменшив суму застави Гримчаку з 6 млн до 2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА