16:53 30.01.2020

Прямі авіаперельоти до Китаю призупинять із 4 лютого - заступник гендиректора аеропорту "Бориспіль"

2 хв читати
Прямі авіаперельоти до Китаю призупинять із 4 лютого - заступник гендиректора аеропорту "Бориспіль"

Прямі авіаперельоти до Китаю планується призупинити з 4 лютого, повідомив заступник генерального директора з інженерно-технічного забезпечення міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олег Струк на прес-конференції в Києві в четвер.

"Ми отримали повідомлення від авіакомпаній, що припинено прямі рейси до Китаю. Ми очікуємо ще три рейси авіакомпаній "МАУ" і SkyUp, які відбудуться 31 січня, 2 і 4 лютого. Після цього прямих рейсів до Китаю протягом місяця не планується", - сказав він.

Струк додав, що всі співробітники аеропорту повністю забезпечені засобами індивідуального захисту.

"З 23 січня аеропорт працює в посиленому режимі. Всі співробітники отримали засоби індивідуального захисту. Здійснюється дезінфекція місць перебування пасажирів із Китаю, також встановлено спеціальне місце для здачі засобів захисту", - сказав він

У свою чергу в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я України (ЦГЗ) Ігор Кузін зазначив, що в Україні запустять урядову гарячу телефонну лінію для консультації лікарів щодо перебігу та профілактики нового коронавірусу.

"Сьогодні було протестовано урядову гарячу телефонну лінію та в найближчому часі ми зможемо запустити її для проведення консультацій. Вона працюватиме на національному рівні насамперед для фахівців лікувальної мережі й для лікарів-епідеміологів, щоб ми могли координувати всі необхідні превентивні заходи і надавати необхідну допомогу на регіональному рівні. Надалі планується її розширення для громадян України", - сказав він.

Кузін також зазначив, що ЦГЗ отримав нові рекомендації Європейського центру контролю за інфекційними захворюваннями, згідно з якими перебування в Китаї і навіть переліт із хворим входить до низького ступеня ризику інфікування.

Водночас, відповідно до рекомендацій, змінився механізм телефонного опитування пасажирів, які прибули з Китаю: тепер громадян обдзвонюватимуть лише після виявлення у одного з пасажирів підозри на коронавірус.

За його словами, на засіданні оперативного штабу, яке відбудеться пізніше в четвер, планується розглянути потребу регіонів у засобах захисту та затвердити маршрут пацієнтів із підозрою на коронавірус.

Кузін наголосив, що бюро ВООЗ розширило до 11 кількість референс-лабораторій і середній період відповіді у разі підтвердження становить два-три дні.

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства охорони здоров'я України, станом на 30 січня 2020 року у світі зареєстровано 7,783 тис. лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019 nCoV, 170 з них летальні.

Окрім Китаю, захворювання зафіксовано в 17 країнах світу.

В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА