17:37 30.01.2020

Коронавірус може зумовити зростання кількості робочих місць у США

1 хв читати
Коронавірус може зумовити зростання кількості робочих місць у США

Поширення епідемії, викликаної новим коронавірусом, може зумовити зростання кількості робочих місць у США, заявив міністр торгівлі США Вілбур Росс.

"Я думаю, це сприятиме більш швидкому поверненню робочих місць до Північної Америки. Деяких - до США. Можливо, деяких - до Мексики", - сказав він в інтерв'ю Fox Business Network у четвер.

Він зазначив, що не хоче говорити про "перемогу" на тлі поширення "дуже небезпечного захворювання".

"Але факт у тому, що у компаній з'являється ще один критерій, який вони враховують, коли аналізують свій ланцюжок постачань", - додав він.

За останніми даними, в Китаї зафіксовано майже 8 тис. випадків зараження, померли 170 осіб. У США було підтверджено п'ять випадків зараження.

Рішенням президента США Дональда Трампа в країні сформовано спеціальну робочу групу з боротьби з коронавірусом. Очолює групу міністр охорони здоров'я Алекс Азар, який координує свою роботу з Радою національної безпеки.

Швидке поширення епідемії у світі створило загрози для економіки. Ринки акцій знижуються у Європі та Азії. Ф'ючерси на індекси США також знижуються через побоювання, що вірус завдає шкоди економіці Китаю та пригнічує споживчу активність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА