18:42 30.01.2020

До суду скеровано справу екс-директора стадіону "Авангард", підозрюваного в розкраданні 15 млн грн бюджетних коштів

1 хв читати

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно колишнього директора приватного товариства, якого підозрюють у розкраданні майна Дитячо-юнацького навчально-спортивного центру профспілок підприємства "Авангард", закупленого за державні кошти.

"У жовтні 2019 року підозрюваного заарештували на території Чехії. А вже в листопаді 2019 року за запитом української сторони Чехія видала зазначену особу для притягнення його до відповідальності. Наразі обвинувальний акт стосовно підозрюваного скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Крім того, прокуратура заявила позов до підозрюваного про відшкодування 15 млн грн завданих збитків.

Як повідомлялося, в 2010 році Дитячо-юнацький навчально-спортивний центр профспілок міста Києва "Авангард" уклав із приватним товариством договір на закупівлю обладнання для льодової арени, а також утворення та підтримання штучного льоду, на загальну суму майже 15 млн грн.

Незважаючи на перерахування коштів, обладнання так і не було поставлено, а всі подальші фінансово-господарські відносини між підприємством і приватною фірмою були спрямовані на приховування факту розкрадання цього майна.

У вересні 2018 року екс-директору товариства повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) та з огляду на ухилення від слідства оголосили в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА