20:24 30.01.2020

30-31 січня в Київському національному академічному театрі оперети відбудуться концерти творів Джорджа Гершвіна

2 хв читати
30-31 січня в Київському національному академічному театрі оперети відбудуться концерти творів Джорджа Гершвіна

У Київському національному академічному театрі оперети 30-31 січня відбудуться концерти творів Джорджа Гершвіна "Код Гершвіна" під диригуванням Девіда Чарльза Абелля (США).

"Для нас, звісно, проект є дуже символічним, оскільки Гершвін має коріння з України, його батьки переїхали з Одеси, він народився в Америці", - сказав генеральний директор, художній керівник Національної оперети України Богдан Струтинський під час презентації проекту в Києві в четвер.

"Я вперше в Україні, я тут перебуваю лише десять днів, але я дуже вражений тим, який ентузіазм є в людей, з якими я працював", - зазначив, у свою чергу, диригент Девід Чарльз Аббель.

Він зауважив, що один із виконуваних під час концерту творів - "Рапсодія в стилі блюз" (Rhapsody in blue) Гершвіна - є одним із найбільш знаменитих музичних творів у світі. Крім того, зазначив він, Гершвін є автором опери "Поргі та Бесс".

"На мою думку, це найвеличніша опера американського композитора... Співаки національної оперети виконуватимуть цю оперу англійською мовою, і я вражений тим, наскільки добре вони її розуміють", - додав диригент.

Аташе з питань культури та освіти посольства США в Україні Шон О'Хара назвав проект "Код Гершвіна" прикладом дружби народів України та США.

"Цей проект є прекрасним прикладом того, що відбувається, коли талановиті та віддані люди - українці та американці - працюють разом. У нас у всіх є сьогодні шанс оцінити музику, яка символізує прекрасні відносини, дружбу між американцями та українцями", - сказав він.

Проект реалізується за підтримки посольства США в Україні та Національної спілки театральних діячів України.

Американський композитор Джордж Гершвін народився в Нью-Йорку в 1898 році в сім'ї емігрантів з Одеси. Він автор опер "Поргі та Бесс", "Блакитний понеділок" і низки інших музичних творів.

Концерт "Код Гершвін" складається з двох відділень - у першому звучать твори Гершвіна з мюзиклів та опер, у другому - композиції Гершвіна, що звучали у фільмах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА