20:56 30.01.2020

До суду скеровано справу стосовно спільника екс-директора стадіону "Авангард"

2 хв читати
До суду скеровано справу стосовно спільника екс-директора стадіону "Авангард"

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно генерального директора приватного товариства, якого підозрюють у розкраданні майна Дитячо-юнацького навчально-спортивного центру профспілок підприємства "Авангард", закупленого за державні кошти.

"Під час досудового розслідування поліцейські спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань столичної поліції та під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва встановили спільника, який змовився з директором навчально-спортивного центру, щоб заволодіти коштами державного підприємства, які виділили для реконструкції льодової арени", - повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

За інформацією МВС, 48-річний генеральний директор приватного підприємства уклав договір із навчально-спортивним центром про закупівлю за державні кошти обладнання для утворення та підтримання якісного штучного льоду на арені:

"У подальшому, щоб утілити свої злочинні наміри, зловмисники зазначених підприємств підписали підроблену накладну, яка підтверджувала, що приватне підприємство приймає на зберігання закуплене обладнання. Проте фактично зазначеного обладнання не було", - сказав начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління главку поліції Києва Олег Кисельов.

Правоохоронці завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно фігуранта за скоєння кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося, в 2010 році Дитячо-юнацький навчально-спортивний центр профспілок міста Києва "Авангард" уклав із приватним товариством договір на закупівлю обладнання для льодової арени, а також утворення та підтримання штучного льоду, на загальну суму майже 15 млн грн.

Незважаючи на перерахування коштів, обладнання так і не було поставлено, а всі подальші фінансово-господарські відносини між підприємством і приватною фірмою були спрямовані на приховування факту розкрадання цього майна.

У вересні 2018 року гендиректору підприємства повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) та з огляду на ухилення від слідства оголосили в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА