07:37 31.01.2020

МВФ заявив про готовність надати допомогу Китаю в боротьбі з новим коронавірусом

1 хв читати
МВФ заявив про готовність надати допомогу Китаю в боротьбі з новим коронавірусом

Міжнародний валютний фонд (МВФ) високо оцінив зусилля китайської влади стосовно боротьби з новим типом коронавірусу і заявив про готовність надати допомогу Китаю та іншим країнам у подоланні наслідків поширення захворювання.

"МВФ готовий допомогти країнам впоратися з економічними наслідками нового коронавірусу", - цитує китайська газета "Женьмінь жибао" представника фонду Джеррі Райса.

Він зазначив, що МВФ уважно стежить за ситуацією, про яку повідомили китайський уряд і ВООЗ, "але поки занадто рано оцінювати економічні наслідки спалаху хвороби".

Ці наслідки, за словами Райса, "значною мірою залежать від темпів поширення і ступеня впливу коронавірусу" на людей.

Водночас, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) за підсумками екстреної наради в четвер оголосила спалах "уханського" коронавірусу #nCoV2019 надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

"Я оголошую міжнародну надзвичайну ситуацію в сфері суспільної охорони здоров'я через глобальний спалах коронавірусу", - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Він підкреслив, що дуже високо оцінює заходи, що вживаються Китаєм для стримування поширення захворювання.

"Якби не дії Китаю, в світі було б більше випадків захворювання і смертей внаслідок коронавірусу", - зазначив глава ВООЗ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА