11:03 31.01.2020

ВАКС розгляне 3 лютого по суті справу про розкрадання газу "Нафтогаз України" на майже 1,5 млрд грн

2 хв читати
ВАКС розгляне 3 лютого по суті справу про розкрадання газу "Нафтогаз України" на майже 1,5 млрд грн

 Вищий антикорупційний суду 3 лютого розгляне по суті справу про заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України", повідомляє прес-служба ВАКС.

"У понеділок, 3 лютого, у Вищому антикорупційному суді призначено розгляд справи по суті за обвинуваченням чотирьох осіб у незаконному заволодінні газом, який належить НАК "Нафтогаз України", на суму майже 1,5 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Судове засідання відбудеться о 12:00 за адресою: проспект Перемоги, 41, зал судових засідань №3.

Як повідомлялося, слідство встановило, що підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ упродовж 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачала ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими за ринкові.

Унаслідок реалізації цієї корупційної схеми прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5%, закладених у тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)), а НАК "Нафтогаз України" зазнала збитків на загальну суму понад 1,4 млрд грн.

У січні 2018 року прес-служба Національного антикорупційного бюро України повідомила про затримання у Львові чотирьох посадових осіб трьох компаній: "Енергія-Новий Розділ", "Енергія-Новояворівськ" та "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб. м газу "Нафтогазу" на суму понад 1,4 млрд грн.

За інформацією НАБУ, цим особам повідомлено про підозру у привласненні державного майна в особливо великих розмірах та інших злочинів, кваліфікованих за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Як повідомило інтернет-видання "Економічна правда", згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є екс-народні депутати від "БПП" Ярослав і Богдан Дубневичі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА