12:20 31.01.2020

В Офісі президента обговорили створення комісії з розшуку зниклих безвісти

2 хв читати
В Офісі президента обговорили створення комісії з розшуку зниклих безвісти

У Офісі президента України відбулося засідання робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі, військових і цивільних заручників (полонених), під час якого обговорювалося питання створення при Кабінеті Міністрів комісії з розшуку зниклих безвісти.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, на засіданні робочої групи були присутні: міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, представники Офісу генерального прокурора, Служби зовнішньої розвідки, керівник Центру звільнення заручників при СБУ, представники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції і Міністерства оборони.

"Учасники зустрічі обговорили, зокрема, питання створення при Кабінеті Міністрів України постійної комісії з розшуку зниклих безвісти, формування пошукових груп на її базі, а також військових і цивільних реєстрів осіб, які зникли безвісти", - йдеться в повідомленні.

За словами Коляди, Міністерство у справах ветеранів ініціювало внесення відповідних змін до законодавства для передання відомству повноважень і створення пошукових груп. Міністр зазначила, що наразі завершується юридична експертиза законопроекту в Міністерстві юстиції.

У свою чергу координатор робочої групи Микола Колесник наголосив на важливості обговорення питання призначення членів комісії на засіданні робочої групи.

"Я бачив попередній склад комісії з розшуку зниклих безвісти – там майже 90% осіб узагалі не мали стосунку до цієї важливої роботи", - сказав він.

Окрім того, учасники засідання обговорили проблему формування списку на звільнення утримуваних осіб у Центрі звільнення заручників при СБУ. Питання виникло у зв'язку з появою в ЗМІ інформації про те, що деякі звільнені громадяни для потрапляння у список на обмін платили гроші на території ОРДЛО. Також повідомлялося, що окремі особи, які повернулися на підконтрольну України територію, співпрацювали з бойовиками.

"Ми не хочемо брати на себе функцію робити якісь оцінки щодо поведінки або давати їм правову оцінку до повернення громадянина України на підконтрольну територію", - сказав представник СБУ Геннадій Кузнєцов.

Водночас він зазначив, що правоохоронці шукатимуть підтверджувальні матеріали вже після повернення утримуваних громадян на підконтрольну територію.

"Крім того, як зазначили учасники зустрічі, проект закону "Про соціальний і правовий захист осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України" проходить юридичну експертизу в Офісі президента України, і найближчим часом глава держави внесе його до Верховної Ради як невідкладний", - додали в Офісі президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА