12:26 31.01.2020

Суд обрав запобіжний захід екс-начальнику Одеського філіалу АМПУ, підозрюваного в розтраті 21 млн грн

2 хв читати

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського філіалу державного підприємства "Адміністрація морських портів України" та екс-директору приватної компанії у вигляді застави у розмірі 168 тис. грн.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурорів і детективів та призначив обом підозрюваним заставу в розмірі понад 168 тис. грн. Крім того, на них покладено низку процесуальних обов'язків", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в п'ятницю.

Так, питання про оскарження запобіжних заходів буде вирішено після ознайомлення з повним текстом постанов суду.

Термін дії обов'язків - до 29 березня 2020 року.

Як повідомлялося, 21 січня детективи під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що заподіяло більше ніж 21,36 млн грн збитків держпідприємству, колишньому начальнику Одеського філіалу державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) і ще чотирьом особам.

У 2015 році начальник Одеської філії АМПУ спільно з головним інженером ДП, директорами приватних компаній і фізособою, наближеною до народного депутата України VII і VIII скликань, організували закупівлю за рахунок держбюджету послуг із будівництва причалу в Одеському морпорту.

Переможцем у конкурсі, "незважаючи на відсутність досвіду та невідповідність умовам пропозицій", стала одна з вищезазначених компаній. Надалі, в день фактичного початку виконання робіт, між директором компанії-переможця і директором іншої фірми, яка здавала в оренду днопоглиблювальний караван, було укладено додаткові угоди, в яких було суттєво збільшено вартість фрахту днопоглиблювального каравану.

"В результаті вартість виконаних робіт суттєвого збільшилась. Попри це посадовці АМПУ, зловживаючи своїм службовим становищем, підписали акти виконаних робіт і здійснили відповідний перерахунок коштів приватним компаніям. Як наслідок, ДП "АМПУ" незаконно переплатило понад 21,36 млн грн", - наголосили в САП.

НАБУ повідомило про підозру екс-начальнику і головному інженеру Одеської філії АМПУ, директору приватної компанії-переможниці закупівлі, екс-директору приватної компанії-орендаря днопоглиблювального каравану, а також фізособі, наближеній до нардепа.

У червні 2015 року адміністрація Одеського порту уклала договір на виконання остаточного обсягу робіт із будівництва причалу №1-з (№35) в рамках проекту будівництва зернового перевантажувального комплексу. Завершення робіт із будівництва причалу було заплановано на 2016 рік. Розрахункова потужність комплексу становить 4 млн. тонн/рік.

У 2015 році начальником адміністрації Одеського порту був Михайло Соколов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА