15:54 31.01.2020

У китайській провінції Хубей перебувають 60 громадян України, деякі з них виявили бажання евакуюватися

2 хв читати
У китайській провінції Хубей перебувають 60 громадян України, деякі з них виявили бажання евакуюватися

Посольство України в Китаї повідомляє, що станом на п'ятницю, 31 січня, в китайській провінції Хубей перебувають 60 громадян України, з якими дипломати встановили контакт і частина з яких висловила бажання евакуюватися.

"Станом на 31 січня 2020 р. на 20:30 (за місцевим часом - ІФ) кількість громадян України, які перебувають у провінції Хубей і з якими посольство встановило контакт, - 60 (56 осіб перебувають в Ухані, один у м. Сяньян, один у міському повіті Чжунсян, м. Цзінмень, одна людина - в м. Ічан, одна людина - в м. Сяогань", - повідомило посольство України в Китаї у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

У диппредставництві додали, що частина громадян України в провінції Хубей, які перебувають у в контакті зі співробітниками посольства, висловили бажання бути евакуйованими в Україну й попросили сприяння в цьому.

"Посольство на постійній основі здійснює моніторинг епідеміологічної ситуації в Китаї та інформує про її розвиток МЗС України, триває робота з компетентними органами КНР. У разі прийняття урядом України рішення про евакуацію громадян України з провінції Хубей посольство України в КНР сприятиме в забезпеченні координації дій відповідних компетентних органів України та КНР, які відповідають за проведення евакуаційних заходів", - відповіли у посольстві на запитання, чи розглядається можливість евакуації українців із провінції.

У посольстві нагадали, що українці, котрі перебувають у містах Китаю, де впроваджено карантин, мають виконувати всі вказівки місцевих компетентних органів.

"У разі погіршення самопочуття, а особливо в разі появи симптомів, схожих на грип або ГРВІ, в разі госпіталізації вас і/або інших відомих вам громадян України, рекомендуємо терміново повідомляти посольству України в КНР на цілодобову гарячу лінію: + 86-137-0123-0647. Маючи таку інформацію, посольство вимагатиме від керівництва відповідної лікарні надання громадянину України необхідної допомоги, а також допоможе, якщо буде потреба, комунікувати з родичами", - додають українські дипломати.

Також у посольстві наголосили, що, виконуючи рішення оперативної групи РНБО України за підсумками засідання 27 січня цього року, вони рекомендують всім громадянам України, які перебувають на території КНР, залишити її.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА