16:01 31.01.2020

Загороднюк подякував Помпео за допомогу США в реформуванні Міноборони та набутті ЗСУ оперативних можливостей

1 хв читати
Загороднюк подякував Помпео за допомогу США в реформуванні Міноборони та набутті ЗСУ оперативних можливостей

Міністр оборони України Андрій Загороднюк на зустрічі з державним секретарем США Майком Помпео подякував йому за американську допомогу в реформуванні українського Міністерства оборони і набутті Збройними силами України оперативних можливостей.

"Під час зустрічі українська сторона наголосила, що Сполучені Штати Америки є стратегічним партнером і надійним другом України, який підтримує її від самого початку російської збройної агресії. Вітаючи американського чиновника, міністр оборони Андрій Загороднюк подякував за всебічну допомогу, яку ця країна надає в реформуванні оборонного відомства України та набутті Збройними силами України оперативних можливостей", - повідомляє Міноборони України в п'ятницю.

Загороднюк відзначив важливість допомоги Україні з боку Сполучених Штатів у сфері оборони, яка цього року становитиме до $300 млн.

Українська сторона поінформувала американських колег про хід операції об'єднаних сил на сході України. Під час діалогу також було дано оцінку дестабілізаційним діям РФ в Азово-чорноморському регіоні та подальшій мілітаризації Кримського півострова країною-агресором.

Загороднюк зазначив, що, попри виклики та загрози, у Збройних силах України тривають системні зміни та реформи з метою досягнення ними відповідності військовим критеріям членства в Альянсі. У цьому контексті міністр поінформував держсекретаря США про поточний стан та найближчі перспективи проведення в Україні оборонної реформи, трансформації військового відомства та ключових напрямів у цій сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА