16:37 31.01.2020

У незаконно засуджених РФ українців Лимешка й Дудки погіршився стан здоров'я - Денісова

2 хв читати
У незаконно засуджених РФ українців Лимешка й Дудки погіршився стан здоров'я - Денісова

 Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що в незаконно засуджених Росією українців Володимира Дудки та Геннадія Лимешка погіршується стан здоров'я.

"Геннадій Лимешко, якого утримують у "ФКУ ВК-6 УФСВП Росії у Ставропольському краї", повідомив, що співробітники виправної установи застосовують до нього моральний та психологічний тиск – кажуть, що його потрібно вбити, адже він прийняв іслам. Більш того, постійно принижують його гідність і вже кілька разів підпалювали на голові шапку. Він побоюється за своє життя!" - йдеться в повідомленні Денісової на сторінці у Facebook.

Омбудсмен зазначає, що в Лимешка погіршився стан здоров'я: зокрема, його турбує постійний зубний біль і біль у суглобах.

Але незважаючи на це адміністрація виправної установи не забезпечує надання необхідної медичної допомоги українцю.

"Володимир Дудка, "ФКУ ВП 11 УФСВП Росії у Ставропольському краї", також повідомляє про сильне погіршення стану здоров'я. У нього постійний головний біль на тлі високого артеріального тиску. Висипи, що були на тілі, не лікуються. Через це посилився свербіж", - ідеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Денісова звертається з вимогою до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової невідкладно вжити заходів з метою дотримання прав громадян України - забезпечити належні умови утримання та безпеки Геннадія Лимешка, а також надати необхідну медичну допомогу незаконно засудженим громадянам України.

"Прошу тимчасового повіреного України у справах України в Російській Федерації Василя Покотила сприяти забезпеченню прав і свобод громадян України", - додала Денісова.

Омбудсмен також закликала міжнародну спільноту, дипломатів і представників правозахисних організацій посилити моніторинг дотримання прав українських громадян.

Як повідомлялося, Геннадія Лимешка затримали правоохоронні органи РФ у серпні 2017 року, його засудив так званий Судацький міський суд Республіки Крим у травні 2018 року за нібито незаконне виготовлення та зберігання вибухових речовин.

У Міноборони України повідомили, що Лимешко служив у Збройних силах за контрактом і його було звільнено у травні 2017 року через службову невідповідність.

Володимира Дудку незаконно позбавив волі на 14 років "Севастопольський міський суд". Відбуває покарання в колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА