16:50 31.01.2020

Бойовики продовжують обмежувати пересування спостерігачів окупованими територіями

2 хв читати
Бойовики продовжують обмежувати пересування спостерігачів окупованими територіями

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) на Донбасі повідомила про нові випадки перешкоджання роботі спостерігачів з боку незаконних збройних формувань.

Згідно з інформацією в щоденному звіті СММ від 30 січня, бойовики двічі відмовили спостерігачам у проїзді на окуповану територію через блокпост у районі населеного пункту Верхньошироківське.

"У двох випадках на блокпосту на захід від н. п. Верхньошироківське (кол. Октябр; не підконтрольний уряду, 85 км на південь від Донецька) член збройних формувань знову відмовив патрулям місії в проїзді, в одному випадку пояснивши це тим, що "в цьому районі тривають інженерні роботи". Перебуваючи на блокпосту, спостерігачі бачили, що цивільні транспортні засоби перетинали блокпост в обох напрямках", - повідомляється у звіті.

Також згідно зі звітом від 31 січня, в четвер, 30 січня спостерігачам СММ ОБСЄ відмовили в перетині блокпоста в районі населеного пункту Заїченко за 93 км на південь від Донецька.

"Двоє озброєних членів збройних формувань знову відмовили патрулю місії в проїзді в напрямку н. п. Пікузи (кол. Комінтернове; не підконтрольний уряду, 92 км на південь від Донецька) і н.п. Саханка (не підконтрольний уряду, 97 км на південь від Донецька), пославшись на те, що "тривають роботи з розмінування", - повідомляють спостерігачі.

Як повідомляє штаб Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook, через блокпост Верхньошироківське відбувається проїзд до району, в якому, відповідно до п. 5 Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи від 19 вересня 2014 року, заборонено розміщувати важке озброєння і військову техніку.

Також зазначається, що на блокпості Верхньошироківське від початку 2020 року представники СММ зафіксували більше третини всіх випадків обмеження свободи пересування патрулів спостерігачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА