16:54 31.01.2020

Кабмін запустив експериментальний проект із щоквартального моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів ОДА

1 хв читати
Кабмін запустив експериментальний проект із щоквартального моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів ОДА

 Кабінет Міністрів України запустив експериментальний проект із проведення щоквартального моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних і Київської міської державних адміністрацій до 31 грудня 2021 року.

Згідно з постановою уряду №35 від 24 січня, на період проведення експерименту призупиняється дія постанови про щорічний звіт голів ОДА.

Порядок реалізації експерименту передбачає проведення щокварталу моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних і Київської міської держадміністрацій за низкою показників у рамках виконання повноважень, покладених на місцеві адміністрації.

Моніторинг та оцінка здійснюватимуться з метою аналізу результатів виконання повноважень місцевими адміністраціями, виявлення проблемних питань розвитку регіонів і причин їх виникнення, а також підвищення ефективності прийняття управлінських рішень.

Такий моніторинг і оцінку виконуватиме секретаріат уряду шляхом відстеження динаміки отримуваних показників державної статистики, інформації центральних органів виконавчої влади, місцевих держадміністрацій та інших джерел відкритих даних. Така інформація подаватиметься до секретаріату уряду щокварталу не пізніше ніж 29-го числа наступного місяця.

Зазначається, що в разі необхідності до проведення моніторингу та оцінки секретаріат Кабміну може залучати представників секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, науково-дослідних установ, міжнародних організацій, громадських об'єднань чи інших зацікавлених осіб.

Протягом трьох місяців після завершення реалізації експериментального проекту секретаріат Кабміну повинен буде підготувати висновок про результати його реалізації та пропозиції щодо внесення змін до нормативно-правових актів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА