18:38 31.01.2020

ВАКС призначив заставу екс-нардепу, другому підозрюваному у справі заводу "Краян"

2 хв читати
ВАКС призначив заставу екс-нардепу, другому підозрюваному у справі заводу "Краян"

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обрала запобіжний захід народному депутату VII скликання, підозрюваному в заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель заводу "Краян", у вигляді застави у розмірі 15 млн 765 тис. грн.

Як повідомляється на сайті ВАКС, відповідне рішення було ухвалено на засіданні в п'ятницю, 31 січня. На колишнього парламентаря також покладено додаткові обов'язки.

Прізвище екс-нардепа при цьому не названо. Проте, за даними ЗМІ, йдеться про екс-нардепа Олександра Дубового.

За даними ВАКС, його підозрюють у діях за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (організація розтрати чужого майна за попередньою змовою), ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

"За версією слідства, екс-нардеп був ініціатором та організатором схеми щодо заволодіння понад 92 млн грн з бюджету Одеси", - йдеться в повідомленні на сайті суду.

Як повідомлялося, 29 січня ВАКС обрав запобіжний захід іншому підозрюваному - екс-депутату Кілійської районної ради Одеської області - у вигляді застави в сумі 420 тис. 400 грн.

24 січня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру чотирьом особам - організаторам і контролерам схеми заволодіння 92 млн грн місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель заводу "Краян".

Серед осіб згадувалася людина, що здійснювала фактичний нагляд за ТОВ "Девелопмент Еліт" у схемі; дві особи, які координували взаємодію учасників схеми, та пособниця в злочинній схемі, яка представляє групу осіб, що мають вплив на низку посадовців Одеської міськради. Дії осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Прес-служба НАБУ, у свою чергу, повідомила, що кількість осіб, задіяних у схемі, зросла до 12: вісім з яких є обвинуваченими, справу стосовно них слухають у суді.

За версією сторони обвинувачення, підозрювані організували незаконне заволодіння коштами Одеської міськради в результаті реалізації за змовою зі службовими особами Одеської міськради, представниками комерційних структур територіальної громади міста адміністративних будівель колишнього заводу "Краян", намагалися легалізувати зазначені кошти, а також здійснювали інші дії як посібники у вчиненні злочинів.

Встановлено, що ринкова вартість придбаної будівлі заводу "Краян" для розміщення нової мерії на час купівлі була вдвічі завищена. І як наслідок, міському бюджету було завдано збитків на суму 92 млн грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА