07:37 01.02.2020

Сенат США в середу проведе фінальне голосування щодо імпічменту Трампу

2 хв читати
Сенат США в середу проведе фінальне голосування щодо імпічменту Трампу

Члени сенату США 5 лютого проголосують з питання про відсторонення від влади президента країни Дональда Трампа, повідомив лідер республіканської більшості у верхній палаті конгресу Мітч Макконнелл.

У його заяві наголошується, що слухання поновляться в понеділок, і сенатори від обох партій отримають можливість висловити свою позицію з питання імпічменту. Після цього в середу о 16:00 за місцевим часом сенатори проведуть голосування по обом пунктам обвинувачення, поставивши, таким чином, крапку в цій справі.

У суботу верхня палата конгресу США проголосувала проти виклику нових свідків на слухання в рамках процесу імпічменту президента країни Дональда Трампа.

За виклик свідків висловилися 49 сенаторів, проти - 51.

Щоб усунути президента з посади, необхідні голоси двох третин сенаторів. Однак оскільки більшість в сенаті США зараз належить республіканцям, то, найімовірніше, на цьому етапі процедуру імпічменту буде заблоковано.

Розгляд в сенаті щодо Трампа зосереджено на двох пунктах обвинувачення, раніше затверджених на голосуванні в палаті представників - зловживанні владою і перешкоджанні розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА