12:39 01.02.2020

Рада Європи готова до співпраці з Україною для імплементації Будапештської конвенції про кіберзлочинність

2 хв читати
Рада Європи готова до співпраці з Україною для імплементації Будапештської конвенції про кіберзлочинність

Представники Ради Європи висловили готовність до співпраці з українськими правоохоронцями у сфері реалізації положень Будапештської конвенції, що забезпечують підвищення рівня протидії та розслідування кіберзлочинів.

Про це заявив голова відділу кіберзлочинності Ради Європи Александер Сегер за підсумками зустрічі з керівництвом департаменту кіберполіції, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Ми бачимо, що правоохоронні органи України зацікавлені в покращенні ситуації з законодавчим урегулюванням питання збору цифрових доказів. Ми готові допомогти в цьому, надавши відповідні консультації та поділившись з українською стороною найкращими практиками, які вже імплементовані в законодавство багатьох країн Європи", - зазначив Сегер.

Департамент кіберполіції представив свою концепцію, яку підтримали експерти, щодо імплементації окремих положень конвенції, котрих наразі немає в українському законодавстві.

Зазначається, що кіберполіція спільно з іншими органами виконавчої влади проводить роботу з комітетами Верховної Ради України щодо приведення українського законодавства у відповідність до європейського.

"Досвід країн, які в повному обсязі імплементували Будапештську конвенцію, свідчить, що такі механізми значно прискорюють і підвищують ефективність роботи поліції з протидії та виявлення осіб, які чинять злочини, зокрема в кіберпросторі", - наголошують у кіберполіції.

Глава департаменту кіберполіції Олександр Гринчак повідомив, що для якісного документування та розслідування кримінальних правопорушень в Україні має бути створений механізм збору цифрових доказів.

"Справді можу сказати, що наразі ми маємо певні законодавчі перепони в цьому, але ми зараз активно працюємо над тим, щоб їх швидко виправити", - зазначив він.

Конвенція про кіберзлочинність є необхідною для зупинення дій, спрямованих проти конфіденційності, цілісності та доступності комп'ютерних систем, мереж і комп'ютерних даних, а також зловживання такими системами, мережами й даними, шляхом встановлення кримінальної відповідальності за таку поведінку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА