08:26 02.02.2020

Заражений коронавірусом нового типу житель Уханю помер на Філіппінах

2 хв читати
Заражений коронавірусом нового типу житель Уханю помер на Філіппінах

На Філіппінах помер один із двох, що заразилися новим типом коронавірусу жителів Уханю, це перший випадок смерті від захворювання за межами Китаю, повідомило в неділю місцеве відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"44-річний чоловік зареєстрований як другий заражений новою коронавірусною інфекцією (2019 nCoV) на Філіппінах. Він помер 1 лютого 2019 року", - йдеться в повідомленні відділення організації в Твіттері за підсумками брифінгу за участю фахівця ВООЗ.

Зазначається, що обидва зареєстрованих на Філіппінах носія нового типу коронавірусу - жителі Уханю.

"Госпіталь Сан-Лазаро і Департамент охорони здоров'я запевнили, що дотримані всі заходи щодо запобігання розповсюдження інфекції, включно з засобами індивідуального захисту медиків. Департамент охорони здоров'я встановлює всіх, хто міг контактувати з хворими", - додали в ВООЗ.

Станом на 1 лютого було підтверджено 126 випадків завезення нового коронавірусу в 22 країнах (Австралія, В'єтнам, Німеччина, Канада, Корея, Камбоджа, Малайзія, Непал, Таїланд, Сінгапур, США, Франція, Шрі-Ланка, Японія, Філіппіни, Індія, Італія, Фінляндія, ОАЕ, Іспанія, Росія і Велика Британія).

У Китаї станом на 00:00 годин суботи за місцевим часом з грудня минулого року кількість хворих на пневмонію, що викликається новим типом коронавірусу, склала 14,38 тис. осіб, смертельний результат зафіксовано в 304 випадках.

30 січня ВООЗ за підсумками екстреної наради оголосила спалах нового типу коронавірусу надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА