20:54 02.02.2020

Україна хоче отримати "чорні ящики" літака "МАУ", незважаючи на можливу участь українських фахівців у спільній розшифровці в Ірані

2 хв читати
Україна хоче отримати "чорні ящики" літака "МАУ", незважаючи на можливу участь українських фахівців у спільній розшифровці в Ірані

Україна хоче отримати "чорні ящики" літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України", який зазнав аварії в Ірані, незважаючи на запрошення іранської сторони для українських фахівців взяти участь у спільній їх розшифровці, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Відверто кажучи, ми цього дуже боїмося, тому що можуть запросити наших фахівців до їхньої лабораторії, але вже тоді нам наші спеціалісти сказали, що технічно вони не готові до правильного, правдивого розшифрування. Я боюсь, що іранці можуть залучити наших фахівців, мовляв давайте тут на місці розшифруємо, а потім скажуть – навіщо вам тепер чорні скриньки. Ні, ми хочемо взяти ці скриньки, і про це ми говорили з представником іранської сторони, і він сказав – якщо ми не зможемо їх розшифрувати, ми їх вам віддамо. Я сказав – мені ваш президент теж давав слово, що ми будемо допущені до будь-яких предметів, до будь-яких доказів і зможемо взяти чорні скриньки. Тому я думаю, якщо наші фахівці летітимуть туди, вони повинні мати мандат, що у разі неповного розшифрування там на місці, вони можуть забрати чорні скриньки. Для нас це дуже важливо", - сказав він у коментарі програмі "ТСН. Тиждень" у неділю.

За його словами, Іран уже розуміє, що українська сторона має більше доказів того, що лайнер був збитий, ніж було на самому початку.

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився поблизу міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великої Британії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА