11:48 03.02.2020

Круїзні лайнери не приймуть пасажирів, що побували в Китаї протягом останніх двох тижнів

1 хв читати
Круїзні лайнери не приймуть пасажирів, що побували в Китаї протягом останніх двох тижнів

Міжнародна асоціація круїзних ліній (CLIA) ухвалила рішення обмежити посадку на круїзні лайнери пасажирів, що побували в Китаї протягом останніх двох тижнів.

"У посадці буде відмовлено всім пасажирам, що побували в материковому Китаї протягом останніх 14 днів. Пасажирів перевірятимуть різними способами: вивчатимуть їхні анкети та проїзні документи, а також здійснюватимуть медобстеження", - йдеться в повідомленні на сайті асоціації.

Заборона стосуватиметься всіх круїзних компаній-членів CLIA, а вони відповідають за 95% світових круїзних перевезень. Зокрема, членами асоціації є Costa Cruises, Royal Caribbean International, Silversea Cruises, MSC Cruises та інші.

Такі заходи круїзні оператори вживають не вперше. Так, під час епідемії лихоманки Ебола в 2014 році посадка була закрита для всіх пасажирів, що побували в країнах - осередках лихоманки. Це Гвінея, Сьєрра-Леоне, Ліберія.

Проте нині йдеться про великий туристичний ринок. Так, у 2018 році, за даними CLIA, в круїзи вирушили майже 2,2 млн людей із материкового Китаю, Гонконгу і Тайваню.

Минулого тижня в італійському порту Чивітавекк’я неподалік Рима були заблоковані близько 6 тис. пасажирів круїзного лайнера Costa Smeralda через підозру, що двоє китайських пасажирів хворі на коронавірус. У результаті діагноз не підтвердився, і лайнер продовжив плавання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА