14:24 03.02.2020

Заступник секретаря РНБО України Кривонос виступає за створення приватних військових компаній

2 хв читати
Заступник секретаря РНБО України Кривонос виступає за створення приватних військових компаній

Приватні військові компанії в Україні дозволять допомогти фронтовикам, які не зуміли себе реалізувати, продовжити займатися тим, що вони вміють робити якісно, й отримувати за це гроші та визнання держави, вважає заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України генерал-майор Сергій Кривонос.

"У всіх на слуху досить токсична російська ПВК "Вагнер". Але ж вона не єдина у світі. Існує чимала кількість успішних приватних військових компаній. У нас десятки тисяч людей повернулися з фронту, але в мирному житті виявилися нікому не потрібними. Хоча не ті, хто захищав це суспільство, мають підлаштовуватися під нього, а суспільство повинне надати їм підтримку. Приватна військова компанія - це громовідвід, який дозволить допомогти фронтовикам, котрі не зуміли себе реалізувати, продовжити займатися тим, що вони вміють робити якісно, отримувати за це гроші й визнання держави", - сказав він в інтерв'ю сайту "Факти".

За його словами, військові, які повернулися з фронту, зможуть застосувати свої вміння, гарантуючи безпеку різних об'єктів і структур. "У Сполучених Штатах приватні військові компанії створюють для того, щоб сотні тисяч демобілізованих військових не завдавали проблем державі. А в нас атошників не беруть на роботу, тому що вони токсичні й непередбачувані (ЗМІ дуже підігрівають цю тему). Створення ПВК дасть змогу вирішити цю проблему", - пояснив генерал-майор.

С.Кривонос (1970 р.н.) очолював групу спецназу, був командиром 8-го Хмельницького полку спецпризначення. Брав участь у багатьох міжнародних навчаннях. Командував обороною Краматорського аеродрому в 2014 році.

З листопада 2014 року С.Кривонос - начальник Управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних сил України, з 5 січня 2016 року - перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

С.Кривонос висувався кандидатом у президенти України в 2019 році, але 6 березня зняв свою кандидатуру, підтримавши кандидатуру Петра Порошенка.

12 березня 2019 року президент України Петро Порошенко призначив Кривоноса заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА