15:50 03.02.2020

Президент "МАУ" закликав країни, чиї громадяни постраждали в авіакатастрофі в Ірані, об'єднати зусилля для визначення відповідальних

2 хв читати
Президент "МАУ" закликав країни, чиї громадяни постраждали в авіакатастрофі в Ірані, об'єднати зусилля для визначення відповідальних

Президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ) Євген Дихне закликав міжнародні організації та країни, чиї громадяни постраждали в авіакатастрофі в Ірані, об'єднати зусилля для забезпечення проведення розслідування і визначення відповідальних за загибель 176 пасажирів і членів екіпажу.

Він також наголосив, що поширене українським ЗМІ відео (сюжет на телеканалі ТСН) - іще один доказ того, що літак "МАУ" був знищений ракетою, і не було жодних обмежень чи попереджень від диспетчерів про те, що є будь-які ризики для виконання польотів цивільних повітряним судном у районі аеропорту.

"Цей факт - іще один сигнал для світової спільноти звернути додаткову увагу на питання безпеки авіапростору. І я закликаю всі країни, громадяни яких постраждали в цій жахливій катастрофі, й міжнародні організації об'єднати зусилля для забезпечення глибокого та повного проведення розслідування і визначення відповідальних за загибель 176 пасажирів і членів екіпажу", - наголосив Дихне.

При цьому він зазначив, що "МАУ", як і раніше, не коментуватиме перебіг розслідування і наявні докази, отримані слідчими.

"Я також дуже сподіваюся, що процес компенсаційних виплат сім'ям буде максимально прискорено. І я закликаю всіх не створювати чергових сенсацій навколо катастрофи в Ірані, адже це питання перебуває в площині міжнародних відносин і чітко регулюється міжнародними правилами й документами", - зазначив президент "МАУ".

Як повідомлялося, директор з розслідувань катастроф в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резаіфар повідомив, що Тегеран більше не ділитиметься з Україною матеріалами у справі авіакатастрофи літака "МАУ" в зв'язку з оприлюдненням аудіозапису переговорів диспетчера з пілотом іранського літака.

У неділю в ефірі програми "ТСН. Тиждень" було оприлюднено аудіозапис переговорів диспетчерського аеропорту Тегерана та другого пілота іранської компанії "Асеман Ейрлайнз". Як випливає з запису, людина за штурвалом іранського лайнера бачила запуск ракети й вибух.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА