15:57 03.02.2020

ДБР розпочало розслідування смерті ув'язненого в карцері Одеського СІЗО

2 хв читати
ДБР розпочало розслідування смерті ув'язненого в карцері Одеського СІЗО

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві розпочали розслідування за фактом смерті ув'язненого в карцері Одеського слідчого ізолятора.

"За попередньою інформацією, за сприяння працівників слідчого ізолятора двоє ув’язнених були незаконно допущені до камери, де утримувався інший ув’язнений, та завдали йому тілесних ушкоджень. У подальшому працівники Державної установи "Одеський слідчий ізолятор" незаконно перемістили потерпілого до карцеру, де в’язень помер", - повідомляє прес-служба ДБР.

Слідство встановило, що одним із співробітників, які допустили зловживання службовим становищем, був начальник одного з відділів СІЗО. Раніше, у березні 2019 року, слідчі ДБР задокументували вимогу та отримання ним $2 тис. за дострокове звільнення ув'язненого. На час проведення досудового розслідування цієї справи співробітник неодноразово відмежовувався від посади за рішенням суду. Обвинувальний акт було направлено до суду 23 вересня 2019 року.

Також в іншому кримінальному провадженні про зловживання владою співробітниками Одеського СІЗО слідчі ДБР попередньо встановили, що цей самий начальник відділу причетний до порушення умов тримання під вартою ув’язненого, якому незаконно було дозволено вільне пересування, безперешкодне спілкування з родичами та рідними і користування забороненими предметами.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. Встановлюються обставини події, причини смерті потерпілого та особи інших причетних до правопорушення.

Справу кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до шести років із позбавленням права обіймати окремі посади на термін до трьох років та штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА