18:48 03.02.2020

Україна і Туреччина розширять співпрацю в оборонній сфері - Загороднюк

2 хв читати
Україна і Туреччина розширять співпрацю в оборонній сфері - Загороднюк

Міністр оборони України Андрій Загороднюк і міністр фінансів та казначейства Турецької Республіки Берат Албайрак уклали угоду про військово-фінансову співпрацю, а також протокол між урядами України і Туреччини про втілення фінансової допомоги.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, документи передбачають виділення турецькою стороною для потреб Збройних сил України 200 млн турецьких лір (майже $36 млн) для придбання турецьких товарів військового та подвійного призначення.

"Насамперед це розширення українсько-турецької співпраці в оборонній галузі за наступними напрямами: спільне виробництво високоточних протитанкових засобів; ремонт та експлуатація вертольотів; постачання авіаційних двигунів; співпраця в області протидії безпілотним авіаційним комплексам; транспортна авіація та тренажерні комплекси", - написав Загороднюк на сторінці у Facebook у понеділок.

Міністр зазначив, що тісна співпраця з турецькими партнерами допоможе підвищити рівень безпеки на нашому морському південному кордоні - в акваторії Чорного моря.

"Ми розраховуємо на розвиток співпраці для підвищення безпеки в регіоні шляхом обміну інформацією про військово-морську обстановку в акваторії Чорного моря, а також підвищення спроможностей з протиповітряної оборони в рамках спільної участі у програмі НАТО (Air Situational Data Exchange) зі Збройними силами Турецької Республіки" , - наводить слова Загороднюка прес-служба Міноборони.

Наголошується також, що для реалізації практичної частини положень укладеної угоди вже заплановано візити міністра національної оборони Хулуси Акара до України, а також делегації Міноборони України до Туреччини.

"Уже в березні ми матимемо честь приймати міністра національної оборони Турецької Республіки з офіційним візитом у Києві, під час якого обговоримо перші кроки на шляху практичної реалізації положень цієї угоди", - підсумував Загороднюк.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА