06:49 04.02.2020

Британським правоохоронцям через Brexit може стати складніше відстежувати терористів і небезпечних злочинців

1 хв читати
Британським правоохоронцям через Brexit може стати складніше відстежувати терористів і небезпечних злочинців

Глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб у понеділок уперше визнав, що Brexit може підірвати здатність британських служб безпеки вистежувати терористів і значущих представників злочинного світу, повідомило видання The Independent.

Під час виступу в палаті громад парламенту, міністр пояснив, що Лондон - через припинення режиму вільного переміщення з країнами ЄС - може втратити безперешкодний доступ до таких інструментів ЄС з боротьби зі злочинністю, як обмін інформацією про пасажирів транспортних мереж, попередження про небезпеку з боку тих чи інших осіб, база даних відбитків пальців і ДНК, реєстрація транспортних засобів.

"Вони (влада ЄС - ІФ) стверджують, що умовою доступу до деяких подібних інструментів є прийняття режиму вільного пересування", - сказав Рааб, визнавши, в сфері безпеки у Лондона в майбутньому можуть виникнути "труднощі" з Брюсселем.

Однак міністр відмовився пояснювати, чи продовжить Велика Британія після виходу з ЄС брати участь у механізмах обміну даними з Євросоюзом.

Раніше, нагадує The Independent, Лондон визнав, що в зв'язку з реалізацією Brexit покине Європол і систему Європейського ордера на арешт, який діє на території держав ЄС.

У ніч на суботу Велика Британія вийшла з ЄС. Після цього стартував перехідний період, в ході якого сторони повинні домовитися щодо принципів, на яких вони збудують свої подальші відносини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА