06:58 04.02.2020

Офіс генпрокурора у справі Шеремета продовжив термін досудового слідства до 4 місяців

2 хв читати
Офіс генпрокурора у справі Шеремета продовжив термін досудового слідства до 4 місяців

Офіс генерального прокурора України продовжив термін попереднього слідства у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року, повідомило інтернет-видання "Громадське".

"Прокурор пояснив, що приймати рішення про направлення обвинувального акта до суду або припинення провадження поки зарано. За його словами, потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, зокрема експерименти і допити", - йдеться в повідомленні на сайті видання.

Раніше слідчі просили продовжити термін досудового слідства до 6 місяців (до червня 2020 року). Зі свого боку, адвокати відзначили, що для всіх необхідних слідчих дій було 3,5 року.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва була підірвана машина керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що Дугарь, Кузьменко, Антоненка та подружжя Грищенків обґрунтовано підозрюють у причетності до злочину.

Підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру і дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку, всі вони затримані. Подружжя Владислав і Інна Грищенко, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи про вбивство Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

24 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко. 3 лютого Печерський суд Києва залишив без задоволення клопотання захисту про зміну запобіжного заходу підозрюваній Кузьменко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА