14:30 04.02.2020

Серед українців зросла значимість запитів на припинення війни і відродження промисловості - опитування

2 хв читати
Серед українців зросла значимість запитів на припинення війни і відродження промисловості - опитування

Припинення військових дій на Донбасі залишається ключовим суспільним запитом до президента України, свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці січня.

Так, згідно з оприлюдненими у вівторок результатами опитування, проведеного "Рейтингом" 22-26 січня 2020 року, припинення військових дій на сході країни насамперед очікують від президента 64% респондентів. Посилення боротьби з корупцією очікують 45%, відродження промисловості - 30%, підвищення соціальних стандартів - 24%, підвищення якості медицини - 22%.

"За останні місяці зросла значимість запитів на припинення війни і відродження промисловості", - підсумовують соціологи.

При цьому обираючи між пріоритетами економічного розвитку, куди насамперед варто скерувати державні ресурси, опитані скоріше схильні підтримувати розвиток промисловості та інвестицій (65%). 28% - за збільшення розмірів субсидій і соціальних виплати.

Обираючи між збільшенням розмірів заробітних плат медиків і розвитком шкіл, лікарень та впровадженням нових технологій, 59% підтримують останній пріоритет, 29% - за зростання розмірів виплат.

З одного боку 45% вважають, що для влади є пріоритетним витрачати ресурси на допомогу соціально незахищеним категоріям, з іншого - майже стільки ж (46%) за те, щоб їх направити на створення умов для стимулювання активності населення.

46% вважають, що держава швидше має зосередитися на виявленні та покаранні корупціонерів, стільки ж стверджують, що насамперед потрібно зменшити можливості для корупції.

Основними маркерами позитивних змін в економіці респонденти вважають відкриття нових підприємств (54%) і створення нових робочих місць (54%). Третина вважають, що про покращення свідчитиме зниження рівня трудової міграції за кордон, чверть - зростання розміру мінімальної зарплати, кожен п'ятий - зниження цін на основні продукти.

У соціальній сфері ключовими маркерами позитивних зрушень респонденти вважають підвищення якості медицини (50%), зростання розмірів пенсій (41%) і збільшення підтримки соціально вразливих категорій населення (36%). Чверть вважають індикатором поліпшення будівництво нових шкіл, дитячих садків, лікарень, кожен п'ятий - підвищення якості освіти та збільшення тривалості життя.

Пенсіонери - категорія населення, серед найбільш уразливих, яка, на думку опитаних, потребує першочергової уваги від держави (57%). По 42% респондентів вважають, що владі слід звернути увагу насамперед на інвалідів за станом здоров'я або дітей-сиріт. 36% стверджують, що першочергово слід допомагати малозабезпеченим сім'ям. По 22-24% так говорять про багатодітні родини та учасників бойових дій, АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА