20:02 04.02.2020

Поліцейські затримали чиновника Секретаріату Кабміну на хабарі у 2,5 млн грн

2 хв читати
Поліцейські затримали чиновника Секретаріату Кабміну на хабарі у 2,5 млн грн

Співробітники Управління стратегічних розслідувань в Києві Департаменту службових розслідувань (ДСР) Національної поліції України затримали начальника одного з управлінь Секретаріату Кабінету міністрів України за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України) від представника будівельного бізнесу.

"За попередньою інформацією, чиновник Секретаріату Кабміну із залученням посередника вимагав від представника суб'єкта підприємницької діяльності 2,5 мільйона гривень. "Відкат" призначався за підписання актів прийому-передачі виконаних будівельних робіт та відкликання судових позовів до підрядника", - йдеться в повідомленні на сайті державного бюро розслідувань (ДБР).

Керівник управління затриманий безпосередньо при отриманні ним неправомірної вигоди в сумі 2 млн грн. Зараз вирішується питання про повідомлення затриманого про підозру і обрання щодо нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук подякував правоохоронцям за затримання чиновника. "Вдячний оперативникам ДСР за злагоджену і професійну роботу", - написав він у своєму Телеграм-каналі у вівторок.

Він нагадав, що ДСР створений у жовтні 2019 року з метою зниження рівня злочинності на всій території України, системної боротьби з організованими формами злочинності, злочинними організаціями, "кримінальними авторитетами" і "злодіями в законі".

У повідомленнях ДБР і Національної поліції не вказується прізвище та посада затриманого чиновника. Водночас ЗМІ повідомляють, що затриманий - начальник управління адміністративних будівель господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабінету міністрів України Ігор Новосел. Агентство "Інтерфакс-Україна" не має підтвердження або спростування цієї інформації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА