20:46 04.02.2020

Канада, Афганістан, Велика Британія, Швеція і Україна виступили з вимогою до Ірану повернути "чорні ящики" збитого літака рейсу PS752

2 хв читати
Канада, Афганістан, Велика Британія, Швеція і Україна виступили з вимогою до Ірану повернути "чорні ящики" збитого літака рейсу PS752

Країни, громадяни яких загинули у збитому під Тегераном літаку рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", звернулися до Ірану з вимогою надати бортові самописці для дослідження.

"Всі країни стурбовані небажанням Ірану передати "чорні ящики". Додаток 13 до Конвенції про цивільну авіацію вимагає, щоб це сталося негайно. Щоб показати, що Іран як і раніше готовий повідомляти про це в повній і прозорій формі, він повинен негайно передати "чорні ящики", - йдеться в заяві, оприлюдненій Міністерством закордонних справ Канади за підсумками телеконференції представників Канади, Афганістану, Великої Британії, Швеції та України.

Сторони погодилися з необхідністю продовжувати тиск задля того, щоб домогтися "підзвітності, прозорості та справедливості" в справі про збитий літак.

"Крім того, всі учасники продовжують пошук взаєморозуміння з юридичних варіантів переговорів з Іраном щодо його відповідальності в цьому акті, для відновлення справедливості, включно з рівною компенсацією сім'ям жертв рейсу PS752" - повідомляє МЗС Канади.

Як повідомлялося, директор з розслідувань катастроф в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резаіфар повідомив, що Тегеран більше не ділитиметься з Україною матеріалами у справі авіакатастрофи літака "МАУ" в зв'язку з оприлюдненням аудіозапису переговорів диспетчера з пілотом іранського літака.

У неділю в ефірі програми "ТСН. Тиждень" було оприлюднено аудіозапис переговорів диспетчерського аеропорту Тегерана та другого пілота іранської компанії "Асеман Ейрлайнз". Як випливає із запису, людина за штурвалом іранського лайнера бачила запуск ракети й вибух.

3 лютого директор із розслідувань катастроф в Іранської організації цивільної авіації Хасан Резаіфар повідомив, що Тегеран більше не ділитиметься з Україною матеріалами у справі авіакатастрофи літака "МАУ" в зв'язку з оприлюдненням аудіозапису переговорів диспетчера з пілотом іранського літака.

Після цього секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Київ наполягає на всебічному і повному розслідуванні всіх обставин трагедії збитого в Ірані літака.

"Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу і працює в штатному режимі, ми на постійному зв'язку з нашими колегами, які перебувають в Ірані,. Позиція України залишається незмінною: ми наполягаємо на всебічному і повному розслідуванні всіх обставин катастрофи і виплати відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права", - цитує Данілова прес-служба РНБО в понеділок.

Україна, заявив Данілов, укотре наголошує на своїй готовності до максимально тісної співпраці з іранською стороною в питанні розслідування причин трагедії і має для цього всі технічні та наукові можливості, зокрема в питанні дослідження "чорних ящиків".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА