11:26 05.02.2020

Слідчий ДБР викликав нардепа Федину для письмового повідомлення про підозру

2 хв читати
Слідчий ДБР викликав нардепа Федину для письмового повідомлення про підозру

 Народному депутату фракції "Європейська солідарність" Софії Федині направлено повістку на 6 лютого для вручення письмового повідомлення про підозру, повідомляється на офіційному сайті Офісі генерального прокурора України в середу.

"За дорученням генерального прокурора 3 лютого слідче Державне бюро розслідувань... на 6 лютого викликає народного депутата України Федину Софію для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру. Повістку про виклик направлено за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи", - йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначили, що відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України Федина вважається належним чином повідомленою, "однак для запобігання спекуляціям щодо необізнаності про виклик" повістку додатково оприлюднено на офіційному сайті відомства.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський під час спілкування з добровольцями в м. Золотому Луганської області говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Нардеп Олександр Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на нардепа та волонтера через їх некоректні висловлювання на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою.

26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України Федині та Самбул. Також до прокуратури було направлено проект подання до ВР про надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

У бюро зазначають, що, за попередньою інформацією, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube і в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту України Володимиру Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю. "Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні. Стаття 346 ККУ "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча" карається позбавленням волі на термін до п'яти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА