12:16 05.02.2020

Дубілет спростував заяви про фальсифікацію проведеного електронного перепису

3 хв читати
Дубілет спростував заяви про фальсифікацію проведеного електронного перепису

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет називає інформацію про фальсифікацію проведеної оцінки чисельності населення (так званого електронного перепису) фейком і зазначає, що висока кореляція її показників з показниками Держстату пояснюється тим, що вони ґрунтувалися на даних одних і тих самих електронних реєстрів, і це завжди було відкритою інформацією.

"Головна "сенсація" полягає у тому, що дані щодо вікової структури за даними оцінки та за даними Держстату майже збігаються. "Експерти" розділили числа вікових структур один на одного і отримали однакове співвідношення – 88,8%. Точніше, майже однакові - від 88,808% до 88,839%. Із цього вони роблять висновок, що дані оцінки було просто сфальсифіковано", - написав Дубілет на своїй сторінці у Facebook у середу, додавши, що "жодної сенсації тут немає".

"Ми взяли кількість пенсіонерів за даними пенсійного фонду. Потім ми екстраполювали ці дані через статево-вікову структуру. Соціологи називають такий графік "ялинкою"... Цю ялинку ми взяли відразу з двох джерел: дані Держстату та дані державних реєстрів. На щастя, ці дві ялинки збіглися практично повністю... тому що Держстат свою ялинку вів так само на підставі електронних реєстрів. Щойно хтось помирає або народжується - Держстат відображає це у своїй ялинці", - пояснив він.

"Незрозуміло, навіщо підносити, як "сенсацію" те, що було чорним по білому написано нами ж в описі методології", - наголосив Дубілет.

При цьому міністр послався на повідомлення у своєму Telegram-каналі за результатами оцінки, і нагадав, що оцінка проводилася трьома методами і всі три дали однаковий результат. Також він дав посилання на відеозапис своєї прес-конференції, де раніше озвучував цю інформацію.

Дубілет наголосив, що інформація про фальсифікацію проведеної оцінки чисельності населення підтримувалася платною рекламою в соціальних мережах і публікаціями "на сумнівних сайтах", чому у нього є дві версії. "Одна з версій полягає в тому, що фейк розганяли люди, чиї схеми на сотні мільйонів гривень ми недавно викрили. Наразі готуємо матеріали до ДБР. Протягом тижня оприлюдню цю інформацію", - написав міністр.

Як повідомлялося, 23 січня 2020 року Дубілет повідомив результати проведеного так званого електронного перепису населення України і заявив, що дискусія про необхідність проведення традиційного перепису, який потребує 3-4 млрд грн з держбюджету, триває. Останній перепис населення проводився в Україні у 2001 році.

За словами Дубілета, зокрема, Для електронного перепису використовували три методи - комбінований метод оцінки кількості наявного населення (дані мобільних операторів, дані статистичного дослідження домогосподарств і реєстрів), другий метод - використання гендерно-вікової структури населення плюс дані реєстрів, а також реєстровий метод. "На щастя, всі три методи дали приблизно однаковий результат... Максимальна різниця між результатами – приблизно 2,86%... Для ефективних управлінських рішень велика точність не потрібна. І для управлінських рішень у державі, і у бізнесі. Якщо буде необхідність у точнішій похибці, робитимемо окремі точкові дослідження", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА