13:49 05.02.2020

Аграрії вийдуть 6 лютого на акцію протесту до Офісу президента

1 хв читати
Аграрії вийдуть 6 лютого на акцію протесту до Офісу президента

Аграрії 6 лютого вийдуть до Офісу президента з метою зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським для обговорення питання запровадження ринку землі в Україні.

Згідно з прес-релізом організатора ГС "Всеукраїнська аграрна рада", акція розпочнеться о 9:00 біля Офісу президента, об 11:00 учасники планують вирушити до Верховної Ради, де триватиме протест.

Серед оприлюднених позицій ВАР - запровадження поетапності земельної реформи. На думку громадської спілки, на першому етапі право купувати землю мають отримати лише фізичні особи-громадяни України з обмеженням до 500 га. Допустити до ринку юридичних осіб пропонується на другому етапі, приблизно за п’ять років, з правом купувати не більше ніж 5 тис. га землі. ВАР також закликає до створення фінансових інструментів, необхідних для купівлі землі малими та середніми аграріями.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі "Еспресо.TV" повідомив, що Верховна Рада має намір розпочати розгляд законопроекту про ринок землі в другому читанні в четвер, 6 лютого, і провести "земельну ніч".

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики 28 грудня 2019 року розглянув усі правки до другого читання законопроекту №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" та рекомендував його до ухвалення.

Законопроект було ухвалено в першому читанні 13 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА