15:26 05.02.2020

У Києві покажуть знятий на Донбасі фільм-реконструкцію концерту Мерилін Монро у Кореї під час війни

2 хв читати

9 лютого у Києві відкриється виставка українського художника Арсена Савадова "Голоси любові", у рамках якої відбудеться прем'єра однойменного фільму, який є історичною реконструкцією концерту американської кіноактриси та співачки Мерилін Монро у Кореї у 1954 році. Місце подій у фільмі було перенесено на військові бази на сході України - у Попасну та Дебальцеве.

"Ми створили таку собі "Енеїду", лише руками або, припустимо, очима іншого міфу. І в цьому фільмі - це навіть не фільм, це перформанс - головний герой не Мерилін Монро... Це народ... Створити твір, не будучи підданим якомусь пафосу... або думці можновладців, а все-таки створити твір про народ - це культурний дефіцит", - сказав Савадов на прес-конференції в Києві в середу

За його словами, Корейська війна була однією з перших гібридних воєн, і саме цей приклад став приводом до створення цього матеріалу.

Куратор проекту Вікторія Бурлака повідомила, що соціальний перформанс знімали в 2019 році на військових базах на сході України. "Про що йдеться? Про те, що якесь постановочне дійство розігрується на тлі реального соціуму, і розкриває проблеми цього соціуму, розкриває його болі, і до цього перфомансу художник звертається не в найкращі часи. Йдеться про соціальну відповідальність мистецтва також" ,- сказала вона.

"У великих планах цього матеріалу ви побачите неймовірної краси людей: живих, насичених енергією, світлом, любов'ю, і ми розуміємо, хто нас захищає", - додав режисер проекту Сергій Проскурня.

Як повідомила директор Центру сучасного мистецтва "М17" Наталія Шпітковська, під час виставки буде представлено два прем'єрних проекти: відеоперформанс "Голоси любові" і фотосагу "Щоденник потопельника", а також низку вже відомих проектів Савадова - "Донбас-шоколад", "Кокто", "Андеграунд", "Комедія дель арте", "Колективне червоне", "Мода на кладовищі". За її словами, в місці презентації для проекцій відвели окремий зал з високими стінами, і всі глядачі зможуть практично взяти участь у цьому дійстві.

Роль Мерилін Монро у перформансі виконує оперна співачка Марія Максакова і співак El Кравчук.

Виставка "Голоси любові" відбудеться у Центрі сучасного мистецтва "М17" і буде відкрита для відвідувачів з 9 лютого до 31 березня 2020 року, вхід вільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА