16:39 05.02.2020

Чиновники КМДА привласнили 4 млн грн на незаконному патенті - СБУ

1 хв читати
Чиновники КМДА привласнили 4 млн грн на незаконному патенті - СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили багатомільйонну шахрайську схему, організовану посадовими особами Київської міської державної адміністрації (КМДА), повідомляє прес-центр СБУ в середу.

"Оперативники спецслужби встановили, що у 2008 році на замовлення Київської міськдержадміністрації комунальне підприємство "Київський інститут земельних відносин" створило автоматизовану систему програмного комплексу "Кадастр". Водночас колишній заступник директора департаменту земельних ресурсів КМДА та екс-начальник відділу прикладного програмного забезпечення підприємства-розробника незаконно зареєстрували на себе виключне право на програмний продукт", - йдеться в повідомленні.

Так, через шахрайську схему чиновники незаконно отримували авторську винагороду у розмірі 5% від прибутку, яка мала надходити на рахунки комунального підприємства, яке насправді розробило програмний комплекс.

"Таким чином за десять років зловмисники завдали місцевій громаді збитків на 4,3 млн грн Крім того, встановлено, що весь цей час видатки на обслуговування та удосконалення комплексу йшли з бюджету столиці", - додали в СБУ.

У рамках кримінального провадження зловмисникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 і ч. 3 ст. 176 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА