17:06 05.02.2020

Сили самооборони Японії вперше візьмуть участь у навчаннях "Сі Бриз-2020" - Міноборони України

1 хв читати
Сили самооборони Японії вперше візьмуть участь у навчаннях "Сі Бриз-2020" - Міноборони України

 Керівництво Міністерства оборони України і японська делегація під час зустрічі 5 лютого визначили основні напрями міжнародної військової співпраці між Україною та Японією.

Як повідомляє прес-служба Міноборони в середу, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Бессараб звернув увагу на необхідність продовження військового співробітництва між Україною та Японією і висловив сподівання керівництва українських Збройних сил на розширення військового співробітництва з японськими військовими під час міжнародних навчань.

"За його словами, важливим чинником у цьому процесі має стати участь представників Сил самооборони Японії у навчаннях See Breeze-2020, які відбудуться в Україні", - йдеться в повідомленні.

Сторони також визначили основні напрями міжнародної військової співпраці між Україною та Японією і домовилися про продовження взаємовигідної співпраці в цій сфері.

Крім того, учасники обговорили питання протистояння гібридним загрозам. Українська сторона наголосила на важливості обміну досвідом, враховуючи спільний характер наявних викликів і загроз.

"Під час спілкування японську делегацію поінформували про мілітаризацію окупованого Російською Федерацією Кримського півострова, а також про дестабілізаційні дії, які здійснює ця країна в Азово-Чорноморському регіоні", - додали у відомстві.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк подякував японській стороні за послідовну підтримку та допомогу ЗСУ, а також наголосив на необхідності продовження військово-політичного діалогу, який активізувався останніми роками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА