17:50 05.02.2020

САП направила до ВАКС справу колишнього нардепа, який не задекларував нерухомість на 3,8 млн грн

2 хв читати
САП направила до ВАКС справу колишнього нардепа, який не задекларував нерухомість на 3,8 млн грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили досудове розслідування стосовно народного депутата VIII скликання, якого обвинувачують у декларуванні недостовірної інформації.

"Прокурори САП і детективи НАБУ завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України VIII скликання, обвинуваченого у поданні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України "Про запобігання корупції", - повідомляє прес-служба САП на сторінці у Facebook.

Зазначено, що наразі обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суд (ВАКС) для розгляду по суті.

Як повідомлялося, колишній нардеп не вніс до декларації за 2016-2017 роки об'єкти нерухомості в столиці вартістю 3,8 млн грн, які перебували у власності та користуванні членів сім'ї.

15 жовтня 2019 року колишньому депутату повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

25 листопада детективи НАБУ повідомили колишньому нардепу України про завершення досудового розслідування за підозрою у внесенні в недостовірних даних до декларації.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, 22 листопада 2019 року стороні захисту було відкрито для ознайомлення матеріали кримінального провадження.

Розслідування тривало з березня 2017 року. У жовтні 2019 року екс-нардепу повідомили про підозру.

У повідомленні НАБУ не зазначено імені повідомленого про підозру екс-нардепа, проте, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Дмитра Білоцерковця.

Дмитро Олександрович Білоцерковець (народився 21 лютого 1986 року в місті Севастополі) з вересня 2014 р. до березня 2016 р. обіймав посаду директора департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської держадміністрації. 29 березня 2016 р. склав присягу народного депутата України VIII скликання, увійшов до фракції "Блок Петра Порошенка". Після обрання нардепом став радником мера Києва Віталія Кличка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА