18:08 05.02.2020

Київ до кінця 2020 року має намір закупити 70 екологічних автобусів - Кличко

2 хв читати
Київ до кінця 2020 року має намір закупити 70 екологічних автобусів - Кличко

Київ до кінця 2020 року в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір закупити 70 екологічних автобусів, повідомила Київська міська державна адміністрація з посиланням на мера столиці Віталія Кличка.

"Головною причиною забруднення повітря в Києві є велика кількість автомобілів. Тому разом із поліпшенням ситуації з трафіком ми закуповуємо для міста "зелений" - екологічний - громадський транспорт. Йдеться про придбання для Києва екологічних автобусів. На першому етапі - до кінця цього року - близько 70 одиниць за програмою "Зелені міста" у рамках співпраці з ЄІБ та ЄБРР", - наводить прес-служба слова мера Києва.

За його словами, поступове збільшення кількості екологічного транспорту в Києві сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в місті.

Кличко зазначив, що столиця має проблему із перевантаженням автотранспортом.

"На сьогодні в місті близько 1,1-1,2 млн авто та приблизно 200-300 тис. автомобілів приїжджає щодня з області. Люди їдуть у столицю на роботу, у справах. До того ж через Київ їде транзитний транспорт", - сказав мер.

Згідно з даними експертів, на яких він посилається, до 40% транспорту в столиці - це транзитний, водночас вулиці, дороги, мости, більшість з яких будували кілька десятків років тому, розраховані приблизно на 900 тис. автомобілів.

Міський голова додав, що лише за останні три роки трафік у місті зріс на 30%.

"Шляхи вирішення проблеми - це створення перехоплювальних паркінгів на в'їзді в місто, систематизація руху громадського транспорту в столиці, наведення ладу з паркуванням. І ключове питання - добудова Великої окружної дороги, що "забере" на себе транзитний транспорт", - вважає він.

Крім того, мер зазначив, що важливим питанням є також зниження навантаження на мости в місті, які нині перевантажені більш ніж удвічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА