19:28 05.02.2020

На борту круїзного лайнера Diamond Princess перебувають 25 громадян України

2 хв читати
На борту круїзного лайнера Diamond Princess перебувають 25 громадян України

На борту круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії перебувають 25 громадян України - членів екіпажу судна, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"За попередньою інформацією, на борту лайнера перебувають 25 громадян України, які є членами екіпажу судна. Посольство України в Японії вживає оперативних заходів з метою перевірки зазначеної інформації та забезпечення належного консульського супроводу", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС України в середу.

У міністерстві пояснили, що лайнер Diamond Princess розташований на рейді поблизу порту Йокогама (Японія), на судні оголошено карантин, починаючи з 07.00, 05.02.2020 терміном на 14 діб. На борту лайнера перебувають 3700 осіб із 56 країн світу, з яких 2700 - пасажири, а решта - члени екіпажу.

"Наразі на борту лайнера японські медики вживають заходів з метою проведення діагностики всіх, хто перебуває на судні", - наголосили в МЗС. Також у міністерстві зазначили, що це питання перебуває на особливому контролі в МЗС та посольстві України в Японії.

Влада Японія організувала життєзабезпечення судна й людей на борту, працює служба психологічної підтримки. Після завершення карантину буде організовано додаткове обстеження, після чого прийматиметься рішення про залишення пасажирами борту лайнера.

Як повідомлялося, лайнер Diamond Princess 20 січня відбув із японського міста Йокогама у двотижневий круїз за маршрутом Каґосіма - Гонконг - Окінава, який мав завершитися 4 лютого. Однак з'ясувалося, що один із пасажирів, котрий зійшов на берег у Гонконзі, був заражений коронавірусом. 3 лютого круїзне судно залишилося на рейді в порту Йокогами для проведення перевірки всіх пасажирів. На судні на два тижні впровадили карантин після виявлення на борту заражених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА